Social

La Cahul s-a dat start programului "Capitala Naţională a Tineretului, 2024"

La Cahul s-a dat start programului "Capitala Naţională a Tineretului, 2024"

La Cahul s-a dat start programului "Capitala Naţională a Tineretului, 2024". În acest an vor fi organizate zeci de activităţi dedicate tinerilor, printre care ateliere, concursuri, conferinţe, workshop-uri, dar şi serate culturale şi un târg de cariere. Municipalitatea a primit şi un grant în valoare de circa un milion de lei pentru implementarea acestui program.

SINCRON VLAD SABAJUC, interpret: ”Mă bucur că orașul Cahul este a treia oară desemnat capitala națională a tineretului. Tot ce vreau să vad ca tinerii să manifeste foarte multă inițiativă.”

"Capitala Tineretului" este un program național elaborat de Ministerul Educației și Cercetării și coordonat de Agenția Națională pentru Tineret. În fiecare an este aleasă o altă localitate din Republica Moldova unde se desfăşoară activități și proiecte diverse pentru tineri.


SERGIU GURIN, secretar de stat, Ministerul Educaţiei şi Cercetării: „În contextul integrării țării în spațiul Uniunii Europene este binevenită aceasta acțiune pentru că promovează tinerii, promovează participarea la diferite acțiuni de tineret și, cum bine știm, tinerii sunt generator de energie.”

NICOLAE MOCANU, partener de implementare a programului: „Vom organiza o serie de activități interesante pentru elevi, studenţi, femei, fete ca să-i încurajăm să urmeze segmentul IT pentru că segmentul nostru este dezvoltarea domeniului educațional și antreprenorial. Vom organiza un Hackathon în domeniul start up un IT Carier Expo.”

PAVEL GROZA, preşedintele raionului Cahul: „Datorită tinerilor noștri, perseverenta lor, inteligenței lor și activității lor s-a reușit ca sa se aducă capitala tineretului la Cahul. Un îndemn pentru tinerii noștri este să fie îndrăzneți în continuare, inventivi, și vocali.”

Municipiul Cahul este desemnat pentru a treia oară Capitala Naţională a Tineretului, de la debutul proiectului. Amintim că, în anul 2023, deţinătorul acestui titlu a fost municipiul Ungheni.

author-img_1

Iuliana Adiaconiței

Reporter