Social

Taberele de vară pentru copii și-au deschis porțile

Taberele de vară pentru copii și-au deschis porțile

Vacanţa mare este sezonul prieteniilor frumoase şi al amintirilor pe viaţă din taberele de vară. Copiii sunt nerăbdători să se odihnească şi să se distreze după anul şcolar solicitant. În timp ce administraţiile taberelor le promit concursuri şi jocuri educative, părinţii speră ca această experienţă să îi responsabilizeze şi să îi ajute să devină mai independenţi.

Larmă veselă la tabăra "Poeniţa Veselă", din Ialoveni. Cu valizele pline şi chef de distracţie, copiii ne-au spus că au aşteptat cu nerăbdare sejurul din tabără.

"Planific să mă bucur de vremea liberă şi să mă distrez cu copiii, să îmi fac mulţi prieteni şi să mă odihnesc."

VERONICA BUNESCU părinte: Am adus cele trei fetiţe ale mele şi vrem să se bucure de vara care abia începe. Sperăm că aici vor obţine şi mai multă independenţă. Să nu mai depindă atât de mult de părinţi, dar să fie mai independente pentru un drum furmos în viaţă.

ILIE ISAC părinte: Acasă stau mai mult în telefoane şi sper că aici să fie mai activi în mod fizic. Un pic cu emoţii au venit, mai ales fetiţa, ea este mai emoţională, s-a pregătit de cu seară.

După ce au trecut procedura de înscriere, copii şi-au primit camerele.

După despărţirea de părinţi, copiii au început programul obişnuit al fiecărei zile de tabără. În timp ce unii se jucau, sub supravegherea angajaţilor taberei, alţii repetau imnul detaşamentului din care fac parte. RODICA MERADJI educator: Cele mai solicitate activităţi de copii sunt: Festivalul Dansului, cântecul Înscenat, Excursiile în pădure cu elemente de tursim, Maratonul Sportiv. Piscina este cea mai solicitată, avem două ore de dimineaţă şi două după masă unde se bălăcesc copiii.

ION PATIC, director, tabăra de vară "Poieniţa Veselă": Tabăra Poeniţa Veselă dispune de 500 de locuri într-un tur. Anul acesta sunt preconizaţi de a cuprinde cu odihna 3500 de copii. Reconstrucţia taberei ne-a dat posibilitatea săa vem câte trei, cinci sau şapte copii în odaie.

În sezonul estival din acest an, în taberele din Republica Moldova se vor odihni aproximativ 10 mii de copii. Costul unui bilet pentru zece zile este de 3.700 de lei, însă părinţii achită doar 20% din valoare, adică puţin peste 700 de lei.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter