Recomandări

TRADIŢII: Muzeul Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală, dublă lansare de carte

post-img
TRADIŢII

Anul 2025 a început într-un mod creativ pentru echipa Muzeului Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală, instituţie care promovează tradiţiile, meşterii populari şi arta pe care aceştia o creează în atelierele lor. Pe 17 ianuarie, a avut loc lansarea a două apariţii editoriale: ,,Calendarul tradiţiilor populare pentru copii”, semnată de Andrei Prohin şi ,,Muzeul şi meşterii populari, salvgardarea tradiţiei meşteşugăreşti”, scrisă de Petru Vicol şi Elena Cojocari.

PETRU VICOL, director Muzeul Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală: ,,Este un album de popularizare a meşterilor populari pe care-i considerăm prietenii muzeului şi oamenii cu care colaborăm pe parcursul a mai multor decenii.”

TRADIŢII

MARCEL LUTIC, președinte Asociația Meșterilor Populari din Moldova, mun. Iași: ,,Meşterii populari sunt ambasadori ai trecutului. Ei se încăpăţânează să rămână acea parte vizibilă a unei tradiţii pe care noi de multe ori am pierdut-o în esenţa ei şi mă bucur că sunt un fel de staroste printre ei.”

TRADIŢII


În cadrul acestui eveniment, muzeul a primit donații importante care vor fi păstrate în patrimoniul instituţiei. Artista Ioana Căpraru a dăruit muzeului una dintre cele 14 cămăşi cu altiţă pe care le-a cusut în cadrul grupului Şezătoarea Basarabia.

TRADIŢII

Emisiunea „TRADIŢII” este difuzată la TVR MOLDOVA - duminică, ora 21.00, (reluare, luni, ora 1.00 şi vineri, ora 10.00), la TVR INTERNAȚIONAL - sâmbătă, ora 13:00 şi la TVR CULTURAL - duminica, ora 8.00.

TRADIŢII

Programul, realizat şi prezentat de jurnalista Tatiana Slivca, pune în valoare patrimoniul național - material şi imaterial - şi promovează obiceiurile românilor de pe ambele maluri ale Prutului.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter