Actualitate

Consulatul Onorific al Republicii Moldova a fost inaugurat la Cluj Napoca

post-img
Consulat

Pe data de 5 decembrie Ambasadorul Victor Chirilă și echipa Ambasadei au participat la inaugurarea Consulatului Onorific al Republicii Moldova la Cluj Napoca. Primul Consul Onorific al țării noastre în acest oraș a devenit antreprenoarea și femeia de afaceri, dna Nina Moldovan, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Ambasadei Republicii Moldova la București.

Evenimentul a întrunit oficiali, membri ai comunității Consulatelor Onorifice din Cluj, ai comunității de studenți din Republica Moldova, oameni de afaceri și ai mediului academic din vestul României. 

Ambasadorul Victor Chirilă, Primarul orașului Cluj Emil Boc, subprefectul județului Cluj Răzvan Ciortea și dna Nina Moldovan au adresat alocuțiuni invitaților la eveniment, în care a fost exprimată dorința de intensificare a prezenței Republicii Moldova în județul Cluj atât în consolidarea și extinderea investițiilor și afacerilor din țara noastră, cât și în dinamizarea cooperării între instituții de învățământ, comunități și medii culturale.

Primarul Emil Boc a subliniat că, odată cu demararea negocierilor de aderare la UE a Republicii Moldova, ne vom regăsi într-un spațiu comunitar unde vom beneficia de un teren propice pentru o conlucrare strânsă cu efect benefic mutual pentru ambele țări.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter