La Casa de Cultură din Cocieri, Dubăsari, se fac lucrări de termoizolare a edificiului. După o iarnă în care localitatea a fost decuplată de la conducta de gaze naturale, autorităţile au alocat bani pentru a conserva energia termică. Instituţia găzduieşte Şcoala de Arte, Biblioteca Publică şi Ansamblul Folcloric „Cociereanca”.
De unde au obţinut finanţări pentru a renova grădiniţa din localitate, aflaţi sâmbătă, 5 iulie 2025, ora 16:00, la o nouă ediţie a Caravana TVR Moldova „LA TINE-N SAT”.
Pe pereţii Casei de Cultură din Cocieri se văd şi acum urme de gloanţe. În noaptea de 2 spre 3 martie 1992, localitatea a fost atacată de forţele separatiste armate, dar sătenii au opus rezistenţă pentru a se apăra.
În timpul acelui război, 16 oameni din Cocieri şi-au pierdut viaţa. Ivan Miţcul, secretar al Consiliului local Cocieri, este unul dintre cei două sute de răniţi.
Aurica Pugaci susţine că în satul Vasilievca, unde locuieşte, nu este niciun magazin, nicio farmacie, oamenii nu au acces la transport public. Autobuzul şcolar donat de Guvernul României comunei Cocieri, care transportă elevii la Liceul ,,Vlad Ioviţă”, este singura unitate de transport cu care oamenii se pot deplasa.
Cu susţinerea financiară a Uniunii Europene, prin Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare, la Grădiniţa ,,Garofiţa” din Cocieri a fost deschis un centru de studiere a limbii române, pe care îl frecventează şi copii din alte şase localităţi.
Prin atragerea de investiţii europene şi cu sprijinul Biroului Politici de Reintegrare, în Cocieri au fost realizate multe lucrări de modernizare a localităţii, însă oamenii aşteaptă rezolvarea problemei cu privire la libera circulaţie.
Traversarea Nistrului cu bac-ul sau terestru prin punctele vamale instalate de forţele separatiste este o mare inconvenienţă pentru antreprenori şi investitori, chiar dacă zona pitorească de pe malul Nistrului este foarte atractivă.
Caravana TVR Moldova LA TINE-N SAT este difuzată sâmbăta, ora 16.00, la TVR Moldova. Realizator şi producător Tatiana Chetrari.