Social

O fetiță s-a accidentat în parcul de distracții „GagauziyaLand”. Cum răspunde administrația

video

Incident grav în parcul de distracţii "GagauziaLand". O fetiță de 10 ani a suferit o dubla fractură la picior, în timp ce sărea pe o trambulină. Potrivit poliţiei, parcul a fost deschis desi nu are autorizatie de functionare iar în urma accidentului a fost incepută o anchetă penala. Administraţia locului de agrement sustine că regretă incidentul și că are toate actele necesare pentru funcţionare.

ZFR

Accidentul s-a produs aseara in timp ce fetita sărea pe o trambulină.


Diana Fetco, purtător de cuvânt Inspectoratul General al Poliţiei: „Deschiderea acestui parc de distracţii pentru copii nu a fost autorizată de autorităţile competente nici până la moment. Administratorii au riscat cu viaţa şi sănătatea minorilor şi au permis accesul acestora pe teritoriu. În acest caz a fost pornit un proces penal in baza articolului 157 şi anume vătămare gravă sau medie a sănătăţii, din culpă, cauzată prin imprudenţă.”


Copilul a primit îngrijiri medicale de la asistenta parcului și apoi a fost transportată de urgență la Chișinău. Ea este în secţia de ortopedie iar, conform medicilor, starea ei de sănătate este gravitate medie.
Administraţia parcului de distracţii a anunţă azi că regretă incidentul și insistă că are toate actele necesare pentru funcţionare.


COMUNICATUL ADMNINISTRAȚIEI GĂGĂUZIALAND

"Administrația parcului regretă profund incidentul care s-a produs. ... Este important să subliniem faptul că parcul nostru este echipat în conformitate cu toate standardele de siguranță, are toate autorizațiile necesare, iar trambulina unde s-a produs accidentul este nouă și îndeplinește toate cerințele tehnice. Suntem surprinși de acuzațiile nefondate împotriva parcului venite din partea forțelor de ordine, care induc publicul în eroare, fără să desfășoare ancheta în mod corespunzător. "

ZFR


Primarul satului Congaz, localitate în care se află parcul de distracţii, a precizat că activitatea acolo a inceput in urmă cu aproape o săptămână.


MIHAIL ESIR, primar de Congaz: „Ce fel de acte trebuie pentru acest parc, de parcă s-ar construi o casă cu multe etaje sau o uzină. Leagănele au certificat de bună funcţionare şi ce mai departe.
-Autorizaţie de la Inspecţia Tehnică, de exemplu?
- Trebuie să respecte tehnica securităţii, fata a alunecat şi-a fracturat piciorul, ce să facem acum, o să ajutăm. ”

Inspectoratului pentru Supravegherea Tehnică din Comrat a refuzat să ne precizeze acum dacă au fost emise autorizaţiile necesare pentru găgăuziland, și ni s-a cerut să expediem o solicitare oficială. Parcul de distraţii "GagauziyaLand" este un proiect ce a fost promovat in scop electoral de başcanul regiunii, Evghenia Guţul, susținută de fugarul Ilan Şor.

author-img_1

Redacția TVR Moldova

Reporter