Actualitate

Tatiana Istrati, consilier politic in Parlamentul European, îndeamnă cetățenii să voteze DA la referendumul de aderare la UE

video

Tatiana Istrati, consilier politic in Parlamentul European, îndeamnă cetățenii R. Moldova să participe la scrutinul din 20 octombrie și să voteze DA la referendumul de aderare la UE.

„Pe 20 octombrie suntem invitați la vot. Pe 20 octombrie nimic nu e mai important decât votul. Integrarea în UE înseamnă locuri de muncă bine plătite, drumuri și pensii decente, însă mai presus de orice UE este garanția eliberării de șantajul, frica și umilința la care am fost supuși pe nedrept de prea multă vreme.

Bunicii mei au simțit pe pielea lor oroarea unui regim care disprețuiește libertatea, care îți neagă demnitatea, care alege să calce în picioare orice urmă de speranță. Ei nu au avut libertatea să aleagă, ei au îndurat frig, foame, frică. Generații întregi au fost sacrificate fără voce. Noi astăzi, în schimb, avem privilegiul de a alege, avem puterea de a face scut împotriva veșnicului inamic și pod de flori spre lumea civilizată. Avem șansa de a ne reuni români de pe ambele maluri ale Prutului în familia europeană.

Credem adesea că un singur vot nu va înclina balanța. Poate că nu. Însă votul tău plus cele ale familiei tale, ale prietenilor tăi sigur o va face. Eu votez „Da” la referendum din respect pentru bunicii mei, pentru demnitatea părinților mei, pentru copilul meu. Părinții mei, la rândul lor, votează „Da” pentru mine și pentru viitorul nepoților lor. Mergeți la vot pe 20 octombrie!”, a spus Tatiana Istrati.

author-img_1