Actualitate

Președinta Maia Sandu, de Ziua Suveranităţii Republicii Moldova: „Poporul va decide și la referendumul din această toamnă soarta țării”

post-img
Sursa foto: Agenția Națională a Arhivelor

În ziua de 23 iunie 1990, deputații Sovietului Suprem al Republicii Sovietice Socialiste Moldovenești au adoptat Declarația de Suveranitate - documentul care ne-a deschis calea spre independență, democrație și stat de drept. Șefa statului a menționat în mesajul său că, de atunci și până acum, țara noastră a avut un drum plin de dificultăți. Cu toate acestea, peste 34 de ani, Republica Moldova rămâne o țară pașnică și democratică, în care poporul este suveran și decide soarta țării.

„Poporul va decide și la  referendumul din această toamnă soarta țării pentru deceniile care urmează - dacă sprijină aderarea Moldovei la Uniunea Europeană. Am învățat, în anii de independență, că democrația și libertatea nu sunt bunuri date. Aceste valori trebuie apărate, în fiecare zi, dacă vrem să ne construim o viață pașnică și prosperă, aici, la noi acasă, și să lăsăm moștenire copiilor o țară liberă, independentă și protejată”, a punctat Președinta Maia Sandu.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter