Cultură

Biblioteca "Ion Druță" din orașul Dondușeni și-a îmbogățit colecția de carte cu peste 2000 de volume în limba română

Biblioteca "Ion Druță" din orașul Dondușeni și-a îmbogățit colecția de carte cu peste 2000 de volume în limba română

Donaţia a fost făcută de Biblioteca "Astra" și Muzeul Naţional Brukenthal din Sibiu, în parteneriat cu Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova a Guvernului României.

"V-am adus basmele românilor, este o ediţie foarte frumoasă din partea guvernului României."

Cei mai entuziasmaţi şi nerăbdători să răsfoiească noile cărţil au fost copiii.

ALEXANDRU CONSTANTIN CHITUȚĂ, director, Muzeul Național ,,Brukenthal", Sibiu: "O donație de carte care acoperă o întreagă paletă. De la copii, adulți, ghiduri, albume de artă, albume pentru copii. Nu facem decât să aducem o mână de ajutor fraților noștri de aici."

NARCIS AFRĂSINEI, director-adjunct, Institutul Cultural Român ,,Mihai Eminescu", Chișinău: "Intenția noastră este să refacem fondul de carte în limba română. Am aflat astăzi că, în această instituție, procentajul de carte în limba română este de 60%. Este un procentaj mai bun decât în alte localități, dar din nefericire, cele în grafie latină sunt mult mai reduse."

Biblioteca "Ion Druţă" din Donduşeni ducea o lipsă acută de cărţi în limba română. Acum, cititorii vor avea de unde alege.

ZINAIDA CORCIMARI, profesor: "Această donație va permite copiilor să citească cărți în limba română și să afle lucruri cât mai interesante."

"Îmi place să citesc, să aflu mai multe informații despre oameni, despre plante și altele."

La fel cu asistenţa financiară a Guvernului României, biblioteca din Donduşeni arată acum ca nouă - a fost reparată şi dotată cu mobilier și tehnică moderne.

OXANA CARAMÎȘ, director, Biblioteca "Ion Druță", Dondușeni: "S-a realizat reparația fațadei, coloanelor, a copertinei, schimbarea geamurilor la etajul doi. Totodată, am beneficiat de mobilier și echipament tehnic."

NICOLAE IVĂȘCHESCU, secretar general, Departamentul pentru Relaţii cu Republica Moldova: "M-am bucurat să văd acest proiect finalizat, să văd măsuțele și scaunele achiziționate, mobilierul de birouri, toate investițiile care s-au făcut, modernizarea clădirii, schimbarea de geamuri-termopan."

Biblioteca "Ion Druță" din Dondușeni are în jur de 1500 de citori, jumătate dintre aceştia sunt elevi.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter