Cultură

Obiectiv Comun: Programul național privind învățarea limbii române

post-img
Obiectiv Comun

Reprezentanții minorităților naționale vor beneficia de noi oportunități de învățare a limbii române, prin intermediul unui program național aprobat de Guvern, la inițiativa Ministerului Educației și Cercetării. Acesta prevede inclusiv instruirea populației adulte şi mai include implementarea învățământului multilingv, care presupune predarea unor discipline nonlingvistice în limba română și în limba maternă, precum și certificarea nivelului de competență lingvistică de cunoaștere a limbii române.

Oportunități de învățare a limbii române, prevederile Cadrului European Comun de Referință pentru Limbi, instruirea cadrelor didactice şi dezvoltarea continuă a competențelor de comunicare în limba română sunt subiectele emisiunii Obiectiv Comun de astăzi. Invitaţii ediţiei sunt: ADRIANA CAZACU – secretar de stat Ministerul Educației şi Cercetării; LUCIA CUCU – director Asociaţia Naţională a Trainerilor Europeni din Moldova; MARIANA MARIN – pedagog, director Asociaţia Generală a Învăţătorilor din România, filiala Republica Moldova. Producător - Elena Guţu, moderator - Dana Ciobanu.

Emisiunea Obiectiv Comun este difuzată de luni până vineri, începând cu ora 17.00, şi poate fi urmărită pe TVR MOLDOVA, dar şi online pe pagina de Facebook

author-img_1

Svetlana Carțîn

Reporter