Justiție

În R. Moldova a fost lansat un proiect pentru prevenirii delincvenței juvenile

post-img
În R. Moldova a fost lansat un proiect pentru prevenirii delincvenței juvenile

“Asigurarea cooperării intersectoriale, la nivel național, în domeniul prevenirii delincvenței juvenile” este un nou proiect, în implementarea căruia Ministerul Justiției, Administrația Națională a Penitenciarelor și Inspectoratul Național de Probațiune vor fi parteneri.

ZFR

La deschiderea evenimentului de lansare a proiectului, Ruslan Lungu, secretar de stat, a menționat că protecția și promovarea drepturilor copilului reprezintă un deziderat de care se ghidează Ministerul Justiției. 

Trebuie să ne asumăm responsabilitatea comună de a ne uni forțele pentru a respecta, a proteja și a pune în aplicare drepturile fiecărui copil și de a construi împreună cu aceștia societăți mai reziliente, mai echitabile și egale pentru toți, se menționează într-un comunicat al Ministerului Justiției.

Proiectul va fi implementat de către Asociația pentru Justiție Penală Participativă în parteneriat cu Federația Moldovenească de Fotbal, cu suportul Ambasadei Suediei în Republica Moldova, în perioada 2024-2028 și urmărește următoarele obiective:

  1. prevenirea generală a delincvenței juvenile prin prisma cooperării intersectoriale;
  2. prevenirea specială a delincvenței juvenile prin prisma cooperării intersectoriale;
  3. asigurarea incluziunii sociale și egalitatea gender pentru copiii în situație de risc și copiii în conflict cu legea.

La eveniment au fost prezenți E.S. Katarina Fried, ambasadoarea Suediei în Republica Moldova, Vasile Cușcă, secretar de stat al Ministerului Muncii și Protecției Sociale, Anders Levinsen, fondatorul Asociației Cross Culture Project din Danemarca, Dănuț Stelian Oprea, directorul tehnic al Federației Moldovenești de Fotbal, precum și reprezentanți ai Ministerului Educației și Cercetării, Consiliului de Mediere, Inspectoratului General al Poliției, Administrației Naționale a Penitenciarelor, Inspectoratului Național de Probațiune.

author-img_1

Iuliana Adiaconiței

Reporter