Social

Tabăra tehnologiilor creative, la Soroca

Tabăra tehnologiilor creative, la Soroca

La Soroca s-a deschis o nouă tabără de vară. Academia Internațională de Programare și Tehnologii Creative pentru Copii organizează zilnic activități cu cei mici care își doresc să obțină abilități practice în mediul digital. Toate locurile au fost ocupate chiar din primele zile.

De copil, Mihai a fost pasionat de tehnologiile informaționale. Îi place să creeze instrumente digitale utile. A fost primul care s-a înscris la tabăra de vară și vrea să înveţe cât mai multe în acest domeniu.

MIHAI ARHIP, participant la tabără: Am învățat cum să lucrez mai bine cu călcătoarele, cum sa programez, să fac animație, să fac designuri 3D. Pe lângă faptul că studiem, mai avem şi mini jocuri.

La această tabără copiii învață să gestioneze un proiect, de la idee până la implementare, să gândească logic, să fie creativi, să lucreze în echipă și să vorbească în public.

"Mi-a plăcut să programez, să desenez. Mie îmi place această tabără deoarece ne face mai deștepți."

"Eu sunt pasionat de calculator şi m-am bucurat că s-a deschis tabăra asta."

ADRIAN PALANCIUC profesor: Deja săptămâna asta avem format grupul şi pentru săptămână viitoare s-a suplinit. A treia săptămână iarăși avem. Copii sunt interesați să vină, să învețe, la tabără pe lângă faptul că ei învață de modelare, programare, design, blogging, mai au activități interactive intre ore.

Academies&Camps are 55 de filiale în toată lumea. În Republica Moldova, această academie este prezentă în câteva raioane, oferind copiilor din mediul rural șansa de a se dezvolta în domeniul programării și al tehnologiilor creative.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter