Actualitate

Programul „Satul European”: Un nou proiect implementat cu succes

post-img
localitate

𝐈̂𝐧𝐜𝐚̆ 𝐨 𝐥𝐨𝐜𝐚𝐥𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞 𝐝𝐢𝐧 𝐭̦𝐚𝐫𝐚̆ 𝐛𝐞𝐧𝐞𝐟𝐢𝐜𝐢𝐚𝐳𝐚̆ 𝐝𝐞 𝐫𝐞𝐭̦𝐞𝐚 𝐜𝐞𝐧𝐭𝐫𝐚𝐥𝐢𝐳𝐚𝐭𝐚̆ 𝐝𝐞 𝐜𝐚𝐧𝐚𝐥𝐢𝐳𝐚𝐫𝐞 𝐩𝐫𝐢𝐧 𝐏𝐫𝐨𝐠𝐫𝐚𝐦𝐮𝐥 𝐍𝐚𝐭̦𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥 „𝐒𝐚𝐭𝐮𝐥 𝐄𝐮𝐫𝐨𝐩𝐞𝐚𝐧”, 𝐞𝐝𝐢𝐭̦𝐢𝐚 𝐈. 𝐄𝐬𝐭𝐞 𝐯𝐨𝐫𝐛𝐚 𝐝𝐞𝐬𝐩𝐫𝐞 𝐬𝐚𝐭𝐮𝐥 𝐒𝐞𝐥𝐢𝐬̦𝐭𝐞, 𝐥𝐨𝐜𝐚𝐥𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞 𝐝𝐢𝐧 𝐜𝐨𝐦𝐮𝐧𝐚 𝐂𝐚𝐳𝐚𝐧𝐠𝐢𝐜, 𝐫𝐚𝐢𝐨𝐧𝐮𝐥 𝐋𝐞𝐨𝐯𝐚.

Proiectul a prevăzut construirea a 6,37 km de rețele de canalizare, a unei stații de pompare a apelor uzate și a unei stații de epurare. La prima etapă, peste 100 de gospodării (mai mult de 400 de persoane), două instituții publice și doi agenți economici au obținut acces la sistemul centralizat de canalizare.

Potrivit primarului Iurie Ghenea, implementarea acestui proiect oferă seliștenilor condiții îmbunătățite de trai și contribuie la protecția mediului.

 „Pentru noi este o mare bucurie să putem pune în aplicare un proiect atât de important pentru oamenii noștri, care de ani de zile visau la condiții de viață mai bune, cu apă și canalizare în case. Acum, atât sătenii, cât și instituțiile publice, precum grădinița și Oficiul Medicilor de Familie, beneficiază de aceste comodități atât de necesare. Mai mult, realizarea acestui proiect contribuie la protejarea mediului înconjurător, deoarece, în prezent, este un lux să respiri aer curat sau să bei apă nepoluată. 

Astfel, ne dorim să fortificăm sănătatea oamenilor – cea mai prețioasă comoară a omenirii. Exprimăm gratitudinea și profunda recunoștință autorităților centrale care, prin contribuția lor, ajută la îmbunătățirea vieții oamenilor de la țară prin implementarea Programului „Satul European”, program care aduce dezvoltare localităților, inclusiv celor mici, și care merită continuitate”, a adăugat primarul.

 𝐕𝐚𝐥𝐨𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐩𝐫𝐨𝐢𝐞𝐜𝐭𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐢𝐦𝐩𝐥𝐞𝐦𝐞𝐧𝐭𝐚𝐭 𝐥𝐚 𝐒𝐞𝐥𝐢𝐬̦𝐭𝐞 𝐬𝐞 𝐫𝐢𝐝𝐢𝐜𝐚̆ 𝐥𝐚 𝐜𝐜𝐚 𝟗,𝟓 𝐦𝐢𝐥𝐢𝐨𝐚𝐧𝐞 𝐝𝐞 𝐥𝐞𝐢, 𝐫𝐞𝐬𝐮𝐫𝐬𝐞𝐥𝐞 𝐟𝐢𝐧𝐚𝐧𝐜𝐢𝐚𝐫𝐞 𝐟𝐢𝐢𝐧𝐝 𝐚𝐥𝐨𝐜𝐚𝐭𝐞 𝐝𝐞 𝐆𝐮𝐯𝐞𝐫𝐧 𝐩𝐫𝐢𝐧 𝐅𝐨𝐧𝐝𝐮𝐥 𝐍𝐚𝐭̦𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐃𝐞𝐳𝐯𝐨𝐥𝐭𝐚𝐫𝐞 𝐑𝐞𝐠𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥𝐚̆ 𝐬̦𝐢 𝐋𝐨𝐜𝐚𝐥𝐚̆.

author-img_1

Svetlana Cojocaru

Reporter