Actualitate

Siegfried Mureșan: Parlamentul European este, în continuare, cel mai puternic susținător al integrării europene a Republicii Moldova

Siegfried Mureșan: Parlamentul European este, în continuare, cel mai puternic susținător al integrării europene a Republicii Moldova

"Parlamentul European este, în continuare, cel mai puternic susţinător al procesului de integrare europeană a Republicii Moldova". Este mesajul eurodeputatului român Siegfried Mureşan, transmis astăzi la Chişinău. Potrivit lui, săptămâna viitoare, în plenul Parlamentului european va fi adoptată o rezoluţie de susţinere a integrării europene a Republicii Moldova.

MUREŞAN: PARLAMENTUL EUROPEAN, CEL MAI PUTERNIC SUSŢINĂTOR AL R. MOLDOVA



SIEGFRIED MUREŞAN, președinte, Delegația Parlamentului European pentru relațiile cu Republica Moldova: Susţinem integrarea europeană a Republicii Moldova pentru că oamenii din Republica Moldova îşi doresc acest lucru, fiindcă integrarea europeană înseamnă prosperitate, bunăstare, dezvoltare economică. Parlamentul european îşi doreşte să joace un rol puternic şi activ inclusiv în negocierile de aderare la Uniunea Europeană.

Oficialul a subliniat însemnătatea referendumului de pe 20 octombrie şi importanţa unor alegeri corecte.

SIEGFRIED MUREŞAN, președinte, Delegația Parlamentului European pentru relațiile cu Republica Moldova: Dacă oamenii se vor manifesta în număr mare şi vor opta pentru calea integrării europene, aceasta va fi obligaţie în plus pentru Uniunea Europeană de a parcurge şi etapele viitoare cât mai rapid. Parlamentul european va trimite o misiune de observatori pentru observarea alegerilor. Ceea ce este foarte important, ca oamenii să poată vota liber.

DOINA GHERMAN, vicepreşedinte, Parlamentul Republicii Moldova: Guvernul, Parlamentul şi Preşedinţia depune absolut toate eforturile pentru a moderniza şi dezvolta statul. Ne consolidăm ferm instituţiile şi ne pregătim cu cea mai mare seriozitate şi responsabilitate pentru parcursul european şi pentru procesul de aderare UE.

Pe 3 octombrie, eurodeputatul Siegfried Mureșan a fost reales președinte al delegației Parlamentului European pentru relațiile cu Republica Moldova. Mai multe declaraţii făcute de oficial urmăriţi la Interviul Telejurnalului, difuzat mâine, 5 octombrie, la TVR MOLDOVA.

author-img_1

Lidia Gorka

Reporter