Extern

Câţi ucraineni au fugit din cauza invaziei? Statisticile ONU sunt terifiante

post-img
Refugiați din Ucraina
Sursa foto: border.gov.md

Peste 6,5 milioane de persoane au fugit din Ucraina de la începutul invaziei ruseşti, anunţă Agenţia ONU pentru refugiaţi. Acest lucru înseamnă că 15,8% din ucraineni au fugit din ţară de la începutul războiului, scrie mediafax.ro.

Cel puţin 6,5 milioane de persoane au fugit din Ucraina de la începutul invaziei ruseşti, potrivit celor mai recente informaţii ale Înaltului Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (UNHCR).

 Asta înseamnă că 15,8% din ucraineni au fugit din ţară de la începutul războiului. În plus, peste opt milioane de persoane, aproape una din cinci din populaţia Ucrainei de dinainte de război, sunt strămutate în interiorul ţării după ce au fost forţate să îşi părăsească locuinţele, anunţă Organizaţia Internaţională pentru Migraţie, potrivit CNN.

Cei mai mulţi refugiaţi au mers în Polonia care a primit 3,5 milioane de ucraineni. În Moldova şi în România au ajuns, în total, aproape un milion de refugiaţi. Peste 900.000 de ucraineni se află în prezent în Rusia, aproximativ 600.000 sunt în Ungaria şi peste 400.000 au ajuns în Slovacia.

author-img_1

Cristina Popescu

Reporter