Cultură

După o pauză de doi ani, expoziția Fabricat în Moldova revine la Moldexpo Chișinău, cu o ediție jubiliară

Fabricat în Moldova
Sursa video: TVR MOLDOVA

După o pauză de doi ani, expoziția Fabricat în Moldova revine la Moldexpo Chișinău, cu o ediție jubiliară. In perioada 1- 5 februarie 2023 sunt așteptați peste 300 de agenți economici din toate raioanele Republicii Moldova dar si oaspeti de peste hotare.

Expoziția Fabricat în Moldova va fi organizată în două pavilioane de la Moldexpo.

În pavilionul central îşi vor expune produsele întreprinderi din sectorul agroindustrial şi agricol iar în pavilionul numărul 2 se vor regăsi întreprinderile industriale, cele de textile, mobile și alte bunuri de larg consum. Pe lângă expoziție vor fi organizate un atelier de afaceri și un program cultural. SERGIU HAREA, preşedinte, Camera de Comerţ şi Industrie: "La fel o noutate va fi şi un for internaţional. Pe domeniul vitivinicol, la care vor participa producatori din şapte ţări: România, Italia, Belgia, Spania, Franţa, Polonia, Turcia."

Sloganul celei de a 20 -a ediţii este Fabricat în Moldova-Fabricat pentru Tine! Organizatorii așteaptă cel puțin 50 de mii de vizitatori.

VASILE ŞARBAN, secretar de stat, Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare: "Noi putem să producem foarte mult, foarte gustos, foarte calitativ. Dar este nimic atunci când noi nu putem comercializa. Pentru noi este important ca acei producători care s-au lansat în agricultură, în industria alimentară, în exporturi, să obţină rezultate, să fie vizibili, să fie promovaţi şi da, acest evenient este unul destul de bun."

RODICA CRUDU, şef Direcția dezvoltare proiecte și cooperare internațională, ODA: "Oferim suport de rambursare a cheltuielilor tuturor IMM-urilor care vor participa la expoziţie. Considerăm oportună organizarea expoziţiei pentru că acest lucru va permite întreprinderilor mici şi mijlocii să promoveze produsele dar totodată să beneficieze de acel program de afaceri, care l-am văzut în conceptul conferinţei."

Scopul expoziţiei Fabricat în Moldova este de a susţine producătorii autohtoni, de a promova produsele locale şi de a atrage investiţii.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter