Recomandări

Vizita comisarului european pentru extindere, în discuții la Punctul pe AZi

post-img
Punctul pe AZi
Sursa foto: TVR MOLDOVA

Olivér Várhelyi, însoțit de alți oficiali de la Bruxelles, are programate întrevederi cu şefa statului, Maia Sandu, miniștri și deputați. Comisarul european va vizita beneficiari ai proiectelor finanțate de UE.

Vizita lui Oliver Varhelyi are loc cu ocazia desfășurării la Chișinău a primei runde de screening a negocierilor de aderare la Uniunea Europeană. Prima rundă va fi dedicată capitolului privind achizițiile publice. 

Va fi discutată agenda europeană și modalitățile prin care putem să avansăm pe subiectele de actualitate ce vizează procesul de integrare europeană, accesarea de oportunități noi pentru Republica Moldova în contextul în care a fost deschis procesul de negocieri și urmează munca tehnică în grupurile de lucru. 

Jurnalistul Mădălin Necşuţu va dezbate subiectul cu invitaţii săi: deputatul PAS, Lilian Carp, fostul  secretar de stat al MAE România, Iulian Fota și directorul adjunct al Institutului pentru Politici și Reforme Europene, Mihai Mogâldea.

Emisiunea este difuzată de luni până vineri, începând cu ora 19.00, şi poate fi urmărită pe TVR MOLDOVA, online pe pagina de Facebook dar și pe YouTube.

author-img_1

Svetlana Carțîn

Reporter