Actualitate

România, Republica Moldova şi Ucraina primesc de la Comisia Europeană aproape 14 milioane de euro pentru îmbunătăţirea infrastructurii la frontierele Galaţi, Giurgiuleşti, Reni

post-img
Giurgiulești

România primește 260 de milioane de euro de la Comisia Europeană pentru trei proiecte de infrastructură, potrivit unui comunicat al europarlamentarului Adina Vălean, fost comisar european pentru transporturi, potrivit Agerpres.

„România, împreună cu Republica Moldova şi Ucraina, primeşte aproape 14 milioane de euro pentru îmbunătăţirea infrastructurii la frontierele Galaţi, Giurgiuleşti, Reni”, a declarat Adina Vălean.

Un prim proiect care a primit finanţare este Fast Danube 2, care va îmbunătăţi condiţiile de navigabilitate pe sectorul dunărean comun al României şi Bulgariei.

Proiectul a fost depus de Regia Autonomă Administraţia Fluvială a Dunării de Jos Galaţi, iar suma exactă a finanţării este de 195.499.818 euro.

„Dunărea a fost o prioritate în mandatul meu de comisar pentru transporturi şi mă bucur că un proiect care trenează de mulţi ani, Fast Danube 2, a fost în sfârşit depus cu succes şi finanţat de Comisia Europeană cu aproape 200 de milioane de euro.

Ducerea la bun sfârşit a acestui proiect ar duce la asigurarea unei perioade minime de 340 de zile pe an de navigabilitate. Îmbunătăţirea navigabilităţii pe Dunăre e mai necesară ca oricând, luând în calcul noile realităţi geopolitice din estul Europei”, a declarat Adina Vălean, citată în comunicat.

De asemenea, pentru reabilitarea căii ferate Valea Călugărească - Buzău a fost acordată suma de 45 de milioane de euro. „Un alt proiect finanţat în acest ultim apel de proiecte din fondurile Mecanismului pentru Interconectarea Europei este reabilitarea căii ferate Valea Călugărească - Buzău.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter