Politic

O nouă formațiune pe arena politică de la Chișinău

O nouă formațiune pe arena politică de la Chișinău

Un nou partid a fost lansat în Republica Moldova. E vorba de Liga Orașelor și Comunelor, o mișcare social-politică ce îşi propune să promoveze interesele localităţilor din ţară. Din noua formaţiune fac parte primari, viceprimari, consilieri locali și raionali precum și activiști, care promit să reprezinte şi să dezvolte comunităţile locale.

ALEXANDRU BUJOREAN primar, oraşul Leova: „Suntem mai mulţi colegi, o bună parte primari şi nu doar sunt şi colegi din mediu privat, domeniu public. Aleşi locali, dar şi cetăţeni care vor să-şi pună umărul la crearea unui partid de tip nou. Creat de jos în sus. Care vine să apere interesele comunităţilor locale să dezvolte şi să susţină dinamică a acestora”.

CONSTANTIN COJOCARI primar, oraşul Edineţ: „Ceea pe ce mizăm noi în primul rând ţine de descentralizarea până la capăt. Pe ceea ce mizăm este autonomia locală, pentru că cu cât mai multă autonomie locală, cu atât mai bine vor fi rezolvate problemele localităţilor. Mizăm şi pe o reformă pe potriva a tot ce înseamnă administraţie publică locală”.

„Domnul Cojocari mi-a propu că este aşa ligă anume a primarilor independenţi. A acelor primari care nu au susţinere din partea consiliilor. Mi-a plăcut foarte mult ideea şi am cu plăcere am acceptat. Considerăm că această nouă mişcare va avea grijă de un trai decent să asgiure tuturor păturilor din societatea noastră”.

author-img_1

Svetlana Cojocaru

Reporter