Social

Oportunități pentru tineri: Vor avea acces la activităţi de dezvoltare personală şi implicare civică mult mai simplu decât până în prezent

Oportunități pentru tineri: Vor avea acces la activităţi de dezvoltare personală şi implicare civică mult mai simplu decât până în prezent

Acces simplificat la activităţi de dezvoltare personală şi implicare civică pentru tinerii din Republica Moldova. Reprezentanţii a cinci centre de tineret au primit, astăzi, cheile de la microbuzele care îi vor ajuta să-şi extindă serviciile în zonele rurale. Donaţia, în valoare de peste trei milioane de lei, a fost făcută de Fondul Naţiunilor Unite pentru Populaţie.

Au primit cheile de la cele cinci microbuze reprezentanţii centrelor de tineret din Bălți, Cahul, Criuleni, Fălești și Ungheni.

MARIANA BEJENARU, şef, Centrul Regional de Resurse pentru Tineret, Făleşti: „Noi le vom utiliza pentru activităţile mobile de tineret. Vom desfăşura ore informative şi suport psihologic atât de grup, cât şi individual. Ne concentrăm pe îmbunătăţirea accesului la servicii medicale şi protecţia împotriva violenţei de gen”.

DAN ROŞCA, specialist, Centrul de Tineret Ungheni: „Am investit foarte mult şi în tinerii din comunităţile mai îndepărtate, iar cel mai des fie ne deplasăm cu transportul public, cheltuielile fiind acoperite de Direcţia Educaţie Ungheni, fie la posibilitate mai aplicam la unele proiecte şi aveam un transport disponibil. Mai nou, ne vom deplasa încă în trei raioane pe care proiectul le acoperă”.


Donaţia a fost făcută de Fondul Naţiunilor Unite pentru Populaţie, cu sprijinul mai multor parteneri, inclusiv a Comisiei Europene. Microbuzele valorează peste trei milioane de lei.


KARINA NERSESYAN, reprezentant rezident, Fondul Naţiunilor Unite pentru Populaţie: „Aceasta este ceea ce vor face centrele de tineret pe roţi, vor adresa întrebările potrivite astfel încât tinerii să fie motivaţi. Suntem deschişi să extindem serviciile de tineret şi să ajungem în zonele îndepărtate ale Republicii Moldova”.


VICENTE PALACIOS DUCAR, expert umanitar, Comisia Europeană: „Pentru noi este foarte important că acest sprijin merge în zonele rurale, unde locuiesc şi foarte mulţi refugiaţi din Ucraina”.

DAN PERCIUN, ministrul Educaţiei şi Cercetării: „Asemenea mijloace de transport o să le ofere posibilitatea să se deplaseze mai mult în zonele rurale, fie să desfăşoare nemijlocit activităţi în sate, fie să aducă copiii din sate la activităţi în centrul raional. Diverse activităţi: de dezvoltare profesională, deprinderi de viaţă, orientare în carieră”.


Centrele câştigătoare au fost selectate în urma unui concurs organizat în cadrul Programului UNFPA ,,Spații Sigure Mobile pentru tineri", desfășurat în luna aprilie.

author-img_1

Redacția TVR Moldova

Reporter