Social

Un conațional și un ucrainean, cercetați pentru uz de fals în acte

post-img
Acte false

Un pașaport sudanez și un permis de conducere moldovenesc, cu premise de falsificare, au fost depistate la frontiera de stat a Republica Moldova. Incidentele au fost consemnate la data de 22 iunie a.c., la Aeroportul Internațional Chișinău și în punctul de trecere Costești.

Pe direcția ieșire din țară în Aeroport, la cursa  Chișinău- Thessaloniki, pentru formalitățile de control, s-a apropiat un  tânăr ucrainean, în vârstă de 25 de ani. Acesta s-a legitimat cu un  pașaport eliberat de autoritățile din Republica Sudan. Actul de  călătorie prezenta semne vădite de falsificare. Conform competențelor,  pașaportul a fost ridicat, iar persoana a fost reținută pentru audieri.

Cel  de-al doilea caz a avut loc în punctul de trecere Costești, unde a fost  documentat un locuitor al raionului Rezina, în vârstă de 43 de ani.  Acesta se afla în calitate de pasager al unui autocar de pe cursa  Chișinău-Moscova. În baza analizei de risc, bărbatul a fost supus  verificărilor suplimentare. În urma acestui control, polițiștii de  frontieră au găsit un permis de conducere, care ar fi fost eliberat de  autoritățile moldovenești. Urmare a verificărilor cu tehnica specială,  s-a stabilit că documentul nu corespunde unui act autentic.

Audiat,  bărbatul a recunoscut că a obținut permisul în Federația Rusă,  participând la un proiect de filmări. Documentul l-ar fi primit chiar de  la angajații care lucrau la acest proiect.

Ambele  cazuri sunt cercetate în continuare de către angajații responsabili ai  SPF Aeroportul Internațional Chișinău și DR Nord, pentru stabilirea  tuturor circumstanțelor și a persoanelor implicate. Documentele au fost  ridicate și transmise spre expertiză.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter