Actualitate

DRRM susţine în continuare tinerii din Republica Moldova

DRRM susţine în continuare tinerii din Republica Moldova

Departamentul pentru Relaţia cu Republica Moldova din cadrul Guvernului României susţine în continuare tinerii din Republica Moldova. În urma unui concurs de proiecte dedicat comunităţilor din Republica Moldova, beneficiarii vor avea acces la diverse resurse de instruire, vor participa la traininguri cu specialişti din România şi va fi creată o platformă de consolidare a organizaţiilor de tineret.

Proiectul este implementat de către Federaţia Tinerilor Basarabeni din România şi se desfăşoară în perioada mai-septembrie.

CONSTANTIN DIDENCO, vice-preşedintele Federaţiei Tinerilor Basarabeni: „În perioada iulie-august vom susţine organizaţiile de tineret din  Republica Moldova prin materiale promoţionale. Şi a treia etapă este  lansarea unei platforme de care vor putea beneficia tinerii. Aici vor  avea acces la traininguri, traineri din România şi alte posibilităţi”.

Proiectul susţinut de Departamentul pentru Relaţia cu Republica Moldova  din cadrul Guvernului României este finanţat cu 50 de mii de roni.  Federaţia Tinerilor Basarabeni are şi noutăţi în ceea ce priveşte  admiterea absolvenţilor basarabeni la universităţile din România.

CRISTIN MURAFA, preşedintele Federaţiei Tinerilor Basarabeni: „Bursa de studii pentru tinerii din Republica Moldova a fost majorată de  la 65 de euro cât era la licenţă până la nivelul bursei sociale de la  universitatea la care aplică. Dacă la o universitate, bursa socială este  de 600 de lei româneşti, atunci bursa de studii pentru cetăţenii din  Republica Moldova este de 600 de lei. Dacă este mai mare, atunci bursa  este mai mare”.

Joi ,7 iulie, pe Aleea Clasicilor din Chişinău, se va desfăşura Târgul  Universităţilor din România, unde absolvenţii de liceu pot afla toate  detaliile legate de admitere.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter