Recomandări

„În Slujba binelui”, la TVR MOLDOVA. Biserica, laborator spiritual pentru elevi

post-img
În Slujba binelui

Dragostea, bucuria, pacea, îndelunga răbdare, bunătatea, blândeţea, înfrânarea poftelor, sunt virtuţi pe care trebuie să le cultive fiecare creştin, dar în ziua de Paşti, trebuie să înmulţim în special bucuria.

La o distanţă de 18 km de oraşul Ungheni şi la circa 100 km de la Chişinău, am descoperit un sat frumos, înverzit şi bine îngrijit. De pe muchie se zăreşte biserica cu hramul “Sfântul Dumitru” care a fost deschisă prima dată spre slujire în anul 1905. După instaurarea puterii sovietice lăcaşul de cult a fost închis timp de patruzeci de ani şi s-a redeschis în 1989. 

Părintele Paroh Anatolie Sârghi a venit aici acum 34 de ani şi de atunci păstoreşte neîncetat, cu multă blândeţe, comunitatea pe care o creşte cu dragoste pentru credinţă. Îndeosebi, este un exemplu pentru tinerii din sat pe care i-a învăţat să tragă clopotul şi să bată toaca. 

“În noaptea de Înviere, este mai important ca omul să fie ca niciodată în biserică pentru a ne arăta dragostea faţă de Hristos. Astfel vom simţi plenar duhul sărbătorii” (Anatolie Sîrghi, paroh biserica “Sfântul Dumitru”, Costuleni, Ungheni)

Emisiunea „În Slujba binelui” este difuzată la TVR MOLDOVA - duminică, ora 08.30, (reluare, vineri, ora 13.00) şi la TVR CULTURAL - sâmbătă, ora 08:00.

În Slujba binelui

 

În Slujba binelui

 

În Slujba binelui

 

În Slujba binelui

 

În Slujba binelui

 

În Slujba binelui

author-img_1

Cristian Sava

Reporter