Social

„Investim în Profesori”. Pedagogii din R. Moldova îşi vor putea perfecţiona abilităţile profesionale în cadrul unui proiect pilot

„Investim în Profesori”. Pedagogii din R. Moldova îşi vor putea perfecţiona abilităţile profesionale în cadrul unui proiect pilot

Profesorii din Republica Moldova îşi vor putea perfecţiona abilităţile profesionale în cadrul unui proiect pilot, prezentat astăzi de ministrul Educaţiei, Dan Perciun. Este vorba despre programul „Investim în Profesori”, al cărui scop este schimbarea metodei de predare, dar şi comunicarea mai eficientă cu elevii. In prima etapă, la aceste cursuri vor avea acces cadrele didactice din 50 de instituţii de învăţământ.

Aproximativ 2500 de profesori din Republica Moldova vor fi instruiţi de către formatori despre noile tehnici de predare a materiei şi comunicare cu elevii.

DAN PERCIUN, ministrul Educaţiei şi Cercetării: „O să avem o abordare dramatic diferită. Comparativ cu modelul tradiţional, în cadrul acestui proiect vom selecta instituţii de învăţământ, nu cadre didactice; se va merge în instituţia de învăţământ cu un program de formare – deci formatorul va veni în clasă, la cadrul didactic, şi nu invers; se va lucra nu cu câte un profesor izolat, dar cu întreaga comunitate şcolară.”

Printre scopurile proiectului este de a îmbunătăţi metodele de predare în şcoli şi de a eficientiza comunicarea profesor-elev-părinte.

DAN PERCIUN, ministrul Educaţiei şi Cercetării: „Precum, bunăoară, inteligenţa emoţională, starea de bine a cadrului didactic, cultura organizaţională, comunicarea eficientă cu elevii. La fel, vom avea un întreg modul privind relaţia dintre cadrele didactice şi părinţi, cum să existe o comunicare eficientă. Vom atrage o atenţie deosebită educţiei incuzive, pentru că este un subiect complicat.”

Bugetul total al programului pilot ,,Investim în Profesori" este de şase milioane de lei, iar cursurile vor fi organizate până la sfârşitul acestui an. Instituţiile care doresc să beneficieze de mentorat trebuie să se înscrie pe pagina Ministerului Educaţiei.

author-img_1

Cristina Popescu

Reporter