„Plăcinta miresei”, „Ghițman”, „Rasol de șuvai”, „Plachie de pește” și „Borș cu burecheți”. Sunt câteva dintre exemplele de produse tradiționale care reprezintă bogăția gastronomică și culturală a Republicii Moldova. În prezent, sunt protejate şapte denumiri de origine autohtonă, 11 indicaţii geografice autohtone şi şase specialități tradiționale . Protejarea și promovarea patrimoniului culinar al țării şi păstrarea autenticității gastronomiei locale sunt subiectele emisiunii Obiectiv Comun de astăzi.
Invitaţii ediţiei sunt: NATALIA MOGOL - director general adjunct
AGEPI; DORINA ONICI - reprezentant Asociaţia Obştească „Nistrul de Jos
- Meleag Natal”; VIOREL MIRON- președinte Asociația de Dezvoltare a
Turismului din Moldova.
Emisiunea Obiectiv Comun este difuzată de luni până vineri, începând
cu ora 17.00, şi poate fi urmărită pe TVR MOLDOVA, dar şi online pe
pagina de Facebook.