Recomandări

„Obiectiv Comun”: PROTEJAREA ȘI PROMOVAREA PATRIMONIULUI CULINAR

post-img
cover

„Plăcinta miresei”, „Ghițman”, „Rasol de șuvai”, „Plachie de pește” și „Borș cu burecheți”. Sunt câteva dintre exemplele de produse tradiționale care reprezintă bogăția gastronomică și culturală a Republicii Moldova. În prezent, sunt protejate şapte denumiri de origine autohtonă, 11 indicaţii geografice autohtone şi şase specialități tradiționale . Protejarea și promovarea patrimoniului culinar al țării şi păstrarea autenticității gastronomiei locale sunt subiectele emisiunii Obiectiv Comun de astăzi.

Invitaţii ediţiei sunt: NATALIA MOGOL - director general adjunct
AGEPI; DORINA ONICI - reprezentant Asociaţia Obştească „Nistrul de Jos
- Meleag Natal”; VIOREL MIRON- președinte Asociația de Dezvoltare a
Turismului din Moldova.


Emisiunea Obiectiv Comun este difuzată de luni până vineri, începând
cu ora 17.00, şi poate fi urmărită pe TVR MOLDOVA, dar şi online pe
pagina de Facebook.

author-img_1

Redacția TVR Moldova

Reporter