Actualitate

Maia Sandu a convocat pentru mâine Consiliului Suprem de Securitate. Ce subiecte vor fi puse în discuţie

Maia Sandu a convocat pentru mâine Consiliului Suprem de Securitate. Ce subiecte vor fi puse în discuţie

Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, a convocat pentru mâine Consiliului Suprem de Securitate. Ce subiecte vor fi puse în discuţie ne spune Mihaela Ursu.

Mâine, începând cu ora 10, membrii Consiliului Suprem de Securitate se vor întruni în şedinţă și va fi pusă în discuţie securitatea regională în contextul războiului din Ucraina. 

Subiectul privind mobilizarea rezerviștilor ruși va fi discutat, de asemenea, la ședința de mâine. Maia Sandu va audia reprezentanţii instituțiilor de forță şi de securitate pentru a vedea situaţia din teren şi care pot fi consecinţele asupra celei mai apropiate zone din Ucraina - Odesa. 

Chiar dacă nu există un pericol iminent pentru Republica  Moldova, autorităţile s-au arătat îngrijorate. 

Președintele parlamentului, Igor Grosu, și premierul Natalia Gavrilița au declarat că implicarea unui număr mai mare de oameni în acest război va duce la escaladarea situației. 

Responsabilii de la Chişinău spun că primul lucru care ne-ar viza ar fi un nou val de refugiaţi. 

Conducerea Republicii Moldova a condamnat organizarea referendumurilor pentru proclamarea independenței și alipirea la Rusia în cele patru regiuni din Ucraina controlate de Moscova, precum și amenințarea din partea lui Vladimir Putin cu privire la lansare unor atacuri nucleare.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter