Actualitate

Maia Sandu i-a conferit „Ordinul de Onoare” scriitorului Mircea Cărtărescu

post-img
Mircea Cărtărescu

Celebrul scriitorul Mircea Cărtărescu a fost decorat cu „Ordinul de Onoare” al Republicii Moldova printr-un decret semnat de președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, în data de 14 februarie.

„În semn de înaltă apreciere a activității de creație, pentru merite excepționale in afirmarea literaturii române in lume, precum și pentru contribuție substanțială la dezvoltarea și promovarea dialogului cultural dintre Republica Moldova și România, domnului Mircea Cărtărescu, poet, prozator, critic literar și publicist, i se conferă «Ordinul de Onoare»”, se arată în document, potrivit Radio Chișinău.

Născut la 1 iunie 1956 la București, având la activ scrieri de proză, poezie, critică literară, eseistică și publicistică, Mircea Cărtărescu este, astăzi, unul dintre cei mai premiați și cei mai traduși scriitori români contemporani. A semnat și a publicat peste 30 de volume, care au fost traduse în 23 de limbi, fiind înaintat de două ori de către Uniunea Scriitorilor din România la Premiul Nobel pentru Literatură.

Amintim că în seara zilei de 14 februarie, scriitorul va  discuta cu cititorii şi toţi cei interesaţi de creaţia sa, în cadrul evenimentului „Un om care scrie”,  desfășurat la Teatrul Naţional „Mihai Eminescu”.

TVR MOLDOVA,  adevărat promotor  al limbii şi literaturii române, va transmite evenimentul în direct, începând cu ora 18.00. 

author-img_1

Cristian Sava

Reporter