Recomandări

Forumul Economic România-Republica Moldova, în discuţii la „Punctul pe AZi”

post-img
Vasile Munteanu

Oameni de afaceri din România şi Republica Moldova s-au reunit la Chişinău, la un Forum Economic organizat de Asociația Investitorilor din România, Ambasada României și Biroul Român de Promovare comercial-economică.

România, prin AIR, susține economia Republicii Moldova, iar companiile românești prezente pe piața de aici au creat peste 10 000 de locuri de muncă și au o cifră de afaceri de aproape un miliard de euro. La finele anului 2022, investițiile totale ale României în Republica Moldova s-au situat la nivelul de 692 de milioane de dolari. România, de asemenea, este principalul destinatar al exporturilor Republicii Moldova – 33% din totalul exporturilor.

Despre eveniment va discuta jurnalistul Vasile Munteanu cu invitaţii săi: Dan Nuţiu, președintele executiv al Asociației Investitorilor din România în Republica Moldova şi Stas Madan, directorul programului „Mediu de afaceri și IMM” de la Expert-Grup.

Emisiunea este difuzată de luni până vineri, începând cu ora 19.00, şi poate fi urmărită pe TVR MOLDOVA, online pe pagina de Facebook dar și pe YouTube.

author-img_1

Svetlana Cojocaru

Reporter