Actualitate

Incident la un șantier din Chișinău: Mai multe persoane au ajuns la spital după ce au căzut de la înălțime

post-img
imagine simbol

Mai multe persoane au ajuns la spital în urma unui accident de muncă care s-a produs pe teritoriul „Satului German”. Informația a fost confirmată pentru TVR MOLDOVA, de către Andrei Spânu, ministrul Infrastructurii.

ZFR

Inspectoratul de Politie Botanica a fost sesizat la data de 26.08.2024 aproximativ la ora14:14 min., precum că la șantierul de construcție amplasat pe adresa bd. Dacia mun. Chișinău, au căzut de la înălțime mai multe persoane în timpul exercitării unor lucrări. La faţa locului, s-a deplasat imediat grupa operativă a inspectoratului pentru stabilirea circumstanțelor.

În cadrul investigațiilor s-a stabilit că în timpul lucrărilor de betonare a plașeului de la etajul doi a complexului sportiv au căzut de la înălțime 6 persoane. Din declarațiile martorilor oculari, s-a stabilit muncitorii care au căzut de la înălțime, erau în timpul programului de muncă, aceștia au fost transportați imediat la spital, pentru îngrijiri medicale.

Potrivit poliției, pe caz a fost inițiat un proces penal în stabilirea tuturor circumstanțelor, dar și efectuarea expertizei tehnice în construcții.

Totodată, Inspectoratul de stat al Muncii a pornit o anchetă.

author-img_1

Svetlana Cojocaru

Reporter