Social

A fost lansat Proiectului Fondului Pandemic privind răspunsul la pandemii

post-img
A fost lansat Proiectului Fondului Pandemic privind răspunsul la pandemii

Ministra Sănătății Ala Nemerenco a participat la evenimentul de lansare a proiectului Fondului Pandemic „Îmbunătățirea pregătirii și a răspunsului la pandemii prin consolidarea infrastructurii, resurselor umane, a supravegherii și a sistemelor avansate de laborator în Republica Moldova”. Evenimentul a reunit reprezentanți ai autorităților publice, ai Organizației Mondiale a Sănătății și Băncii Mondiale.

Potrivit Ministerului Sănătății, în anul 2023, Republica Moldova a câștigat, în urma aplicației depuse, un grant în valoare de 10 milioane de dolari oferit de Fondul Pandemic.

Scopul proiectului este de a sprijini acțiunile de prevenire, pregătire și răspuns rapid la situații de urgență, de consolidare a sistemului național electronic de supraveghere epidemiologică, de îmbunătățire a infrastructurii laboratoarelor, precum și dezvoltare a capacităților resurselor umane pentru detectarea și răspunsul la urgențe de sănătate publică.

Proiectul va fi implementat de Ministerul Sănătății, în parteneriat cu Organizația Mondială a Sănătății și Banca Mondială.

author-img_1

Iuliana Adiaconiței

Reporter