Politic

Confirmat! „Victoria” pe Victoria o susține. Furtună, candidatul lui Șor în scrutinul prezidențial

post-img
Furtună, Șor

Membrii blocului „Victorie”, format din mai multe partide afiliate fugarului penal Ilan Șor, sunt îndemnați să voteze în cadrul alegerilor prezidențiale din 20 octombrie pe fostul procuror anticorupție, Victoria Furtună. O înregistrare audio în acest sens a fost expediată în adresa redacției Deschide.MD de către unii membri ai partidului „Șansă”.

În înregistrare se aude vocea liderului organizației teritoriale „Șansă” din Dondușeni, Cristina Crudu, care se adresează președinților organizațiilor primare și altor activiști. Mai exact, Crudu anunță că a primit indicații „de sus”, făcând trimitere la Ilan Șor, pentru a aduce la cunoștință tuturor activiștilor și simpatizanților a faptului că în actualul scrutin prezidențial ei trebuie să o voteze pe Victoria Furtună, transmite Deschide.MD.

Totodată, ea roagă colegii din blocul „Victoria” să promoveze discret printre simpatizanți candidatura lui Furtună, dar și anunță că în cazul în care aceasta va fi exclusă din cursă, gruparea „ȘOR” are și alți candidați de rezervă.

Candidatul pe care îl susținem ne-a fost prezentat ieri, e doamna Victoria Furtună. Dar, uitați-vă care e momentul aici. Noi suntem în blocul electoral „Pobeda” (Victorie). Doamna Victoria Furtună e candidat independent. Ea tot are electoratul ei. Ea este jurist, a activat 18 ani în Procuratura Generală. Dacă bateți pe Google, o să vedeți situația, adică problema, că Maia Sandu a dat oferă din Procuratura Generală. Ceva nu i-a ieșit.


Ne fact (nu e sigur – trad.) că pe ea nu o vor scoate până la alegeri. Dar, aceasta este indicația lui Ilan Mironovici (Șor – nota red.), și, știți cum este vorba, «приказы не обсуждаются» (ordinul nu se discută – trad.). Răgămintea ca să duceți informația la activiști, așa ne-a spus și nouă, cumva pe înșoaptă. Adică să nu se observe cumva că în spatele Victoriei Furtună stă blocul electoral „Pobeda”. Ori că noi am avea o legătură, că Șor are o legătură cu Victoria Furtună. O susținem, dar indirect.

Adică, activiștii și simpatizanții dumneavoastră trebuie să cunoască că la alegerile prezidențiale, când au să se ducă, dacă doamna să ajungă până atunci și nu va fi scoasă, înseamnă că ei trebuie să voteze pentru ea. Nu e sigur, că mai sunt candidați înregistrați - planul B,C,D,E, cum am zis și... dar până când informația e asta”, a declarat reprezentantul „Șansă”.

Contactată de reporterii Deschide.MD, Cristina Crudu a negat informația că ar fi îndemnat locuitorii să o voteze pe Victoria Furtună.

Prima dată aud. Nu știu cina va dat așa informație, dar nu e chiar veridică”, ne-a spus ea.

Întrebată pe cine, în acest caz îl va susține blocul „Victoria” în cadrul alegerilor, Cristina Crudu a menționat: „Până când nu avem o candidatură pe care să o susținem. Cine va îndeplini condițiile noastre, pe acela îl vom susține”.

De menționat că reporterii Deschide.MD au scris zilele trecute despre faptul că Victoria Furtună este unul dintre candidații lui Ilan Șor în cadrul scrutinului prezidențial. Activitatea acesteia în campania electorală este coordonată de factorii de decizie din cadrul blocului „Victoria”, iar la întâlnirile cu alegătorii Furtună este însoțită de membrii grupării criminale.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter