Economic

Cooperare extinsă între R. Moldova și Baden-Wurttemberg: Un memorandum a fost semnat astăzi la Chișinău

Cooperare extinsă între R. Moldova și Baden-Wurttemberg: Un memorandum a fost semnat astăzi la Chișinău

Un memorandum privind cooperarea pe mai multe planuri a fost semnat astăzi între Republica Moldova şi Landul Baden-Wurttemberg, din Germania. Acordul prevede intensificarea legăturilor în domenii cheie precum investiții, comerț, digitalizare, dar şi schimb de buni practici în contextul aderării Republicii Moldova la blocul comunizar. Ceremonia de semnare a documentului avut loc în Chișinău.

DUMITRU ALAIBA ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Republica Moldova: Am semnat astăzi un memorandum de înțelegere care să reprezinte un pas important pentru dezvoltarea relațiilor noastre economice, comerciale, investiționale. Urmează să depunem eforturi pentru a intensifica relaţiile noastre cu landul Baden-Württemberg, unul dintre cele mai dinamica şi cele mai dezvoltate landuri din Germania. WINFRIED KRETSCHMANN prim-ministrul Landului Baden-Württemberg, Germania: Dorim să însoţim Republica Moldova în domenii importante de cooperare precum: energie, agricultură, infrastructurii, vom intensifica aceste cooperări.

Memorandumul semnat astăzi presupune şi crearea unei comisii mixte guvernamentale care va facilita dialogul și va identifica proiecte concrete de cooperare în domeniul economic. Părţile semnatare s-au angajat să promoveze inclusiv programe de schimb pentru studenţi.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter