Justiție

Un basarabean a redevenit pieton după ce s-a depistat că permisul său de conducere era fals

post-img
permis de conducere fals
Sursa foto: Politia de frontiera

Un conațional este documentat pentru deținerea și folosirea actelor oficiale contrafăcute. Acesta s-a legitimat ca șofer în baza unui permis de conducere neveridic până în punctul de trecere Sculeni, unde polițiștii de frontieră i-au deconspirat planul. Cazul s-a înregistrat sâmbăta, 6 august curent.

Pentru autorizarea intrării în Republica Moldova, la controlul de frontieră s-a prezentat un bărbat de 42 de ani, originar din raionul Ștefan-Vodă. Acesta se deplasa la volanul mașinii personale și printre documentele înmânate la controlul de frontieră a fost permisul de conducere, pretins a fi eliberat de autoritățile competente ale Federaţiei Rusă. Supus verificărilor cu tehnica specială din dotare, documentul prezenta semne vizibile de falsificare. 

La audieri, conducătorul auto a declarat că nu recunoaște că permisul ar putea fi contrafăcut, dat fiind faptul că l-a preschimbat în baza unui permis de conducere autentic. 

Drept urmare, documentul a fost sigilat și transmis pentru efectuarea expertizei tehnice. Pe numele bărbatului s-au inițiat cercetări pentru elucidarea circumstanțelor și atragerea la răspundere corespunzătoare. 

Șoferul a făcut cale întoarsă de la frontieră în calitate de pasager.

author-img_1

Constantin Uzdris

Reporter