Recomandări

Securitatea alimentară, strategii și reforme, astăzi, la Obiectiv Comun

post-img
Obiectiv Comun
Sursa foto: TVR

80% dintre plăcintele cu brânză de pe rafturile magazinelor şi patiseriilor din Republica Moldova conţin de fapt un produs pe bază de grăsimi vegetale, care depăşeşte de aproximativ 25 de ori limita de acizi graşi stabiliţi la nivel european.

Despre această situaţie au anunţat recent inspectorii ANSA, în urma verificării a 15 producători mari de plăcinte. Utilizarea corectă a termenului de plăcintă cu brânză, riscurile pentru sănătate în urma consumului de produse care conţin grăsimi trans, alinierea la standardele alimentare europene în acest domeniu şi politicile de asigurare a consumatorilor din republica Moldova şi România cu produse calitative şi benefice oamenilor sunt subiectele emisiunii Obiectiv Comun de astăzi.

Invitaţii ediţiei sunt MARINA DINTIU - șefa Direcției siguranța și calitatea produselor alimentare ANSA; IURIE SCRIPNIC - secretar de stat Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare; SERGIU MUNTEANU - nutriționist; IOAN OLELEU - vicepreşedinte A.N.S.V.S.A România. Moderator - Elena Guțu, reporter - Ana Crețu, producător - Ana Iacub.

Emisiunea Obiectiv Comun este difuzată de luni până vineri, începând cu ora 17.00, şi poate fi urmărită pe TVR MOLDOVA, dar şi online pe pagina de Facebook.

author-img_1

Cristina Popescu

Reporter