Extern

Ucraina a lansat contraofensiva mult-așteptată împotriva forțelor ruse, anunță Washington Post

post-img
Ucraina armată

Armata ucraineană a lansat un contraatac mult anticipat împotriva forțelor rusești de ocupație, deschizând o fază crucială în războiul menit să restabilească suveranitatea teritorială a Ucrainei și să păstreze sprijinul occidental în lupta sa împotriva Moscovei, anunță publicația americană Washington Post.

Trupele ucrainene și-au intensificat miercuri seară atacurile pe linia frontului din sud-estul țării, potrivit mai multor persoane din cadrul forțelor armate ale țării, într-un impuls semnificativ spre teritoriul ocupat de Rusia, scrie G4Media.

Patru membri ai armatei, inclusiv ofițeri, au vorbit sub rezerva anonimatului, deoarece nu au fost autorizați să discute public despre evoluțiile de pe câmpul de luptă.

Contraofensiva se intensifică pe măsură ce criza se accentuează în regiunea Herson din sudul Ucrainei, unde o breșă în barajul și centrala hidroelectrică Kakhovka, controlate de Rusia, a trimis marți apa peste malurile râului Nipru și în zeci de comunități rezidențiale atât în teritoriile ucrainene, cât și în cele controlate de Rusia. Inundațiile vaste au redesenat, de asemenea, câmpul de luptă în acea parte a frontului de sud.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter