Social

Un nou fals tirajat de Partidul Socialiştilor, după lansarea campaniei sociale "Copiii LGBT în Școala Ta"

Un nou fals tirajat de Partidul Socialiştilor, după lansarea campaniei sociale "Copiii LGBT în Școala Ta"

Un nou fals tirajat de Partidul Socialiştilor după lansarea campaniei sociale "Copiii LGBT în Școala Ta". Socialiştii susţin că programul va fi studiat, în mod obligatiriu, de toţi elevii din Republica Moldova. La rândul lor, organizatorii proiectului l spun că noua campanie se va desfăşura doar pe reţelele sociale şi are ca scop prevenirea discriminării faţă de copiii LGBT.

"Copiii LGBT în Școala Ta" este prima campanie de conștientizare privind drepturile copiilor LGBT+ din Republica Moldova. Proiectul se va desfășura în format on-line, organizat de Centrul GENDERDOC-M, cu sprijinul financiar al Regatului Țărilor de Jos. 

Într-o postare pe o reţea socială, Partidul Socialiştilor din Republica Moldova a declarat că iniţiativa este un atac la adresa familiei, valorilor tradiționale și a normelor etice. Mai mult ca atât, PSRM declară că proiectul se va regăşi în programul şcolar, lucru care nu corespunde adevărului.

DECLARAŢIA PSRM

„Partidul Socialiștilor condamnă cu fermitate inițiativa de lansare în școlile din Republica Moldova a campaniei de promovare a LGBT. (...)  Este vorba despre organizarea paradelor gay, adoptarea Convenției de la Istanbul într-o versiune inacceptabilă pentru societatea moldovenească și alte inițiative”.

Potrivit autorilor, campania care se va desfășura exclusiv în format online şi se adresează cadrelor didactice din Republica Moldova. Scopul proiectului este de a sensibiliza profesorii să le asigure copiilor LGBT+ un mediu educațional incluziv.

LEO ZBANCĂ  Centrul de informații GENDERDOC-M : „Este o campanie digitală care va avea loc numai pe reţelele sociale. Ideea campaniei este de a vorbi despre bullyingul în şcoli şi de care suferă copiii LGBT în şcoli. Această iniţiativă nu are vreo legătură cu Ministerul, Guvernul sau cu orice structură oficială, este o campanie din cadrul unui proiect care a fost lansat şi susţinut de regatul Ţărilor de Jos”.

Şi Ministerul Educaţiei a venit cu o reacţie la falsul distribuit de Partidul Socialiştilor din Republica Moldova.

REACŢIA MINISTERULUI EDUCAŢIEI

„Campania "Copiii LGBT în şcoala ta" nu a fost iniţiată sau coordonată de Ministerul Educaţiei şi Cercetării. Referitor la comentariile unor politicieni, considerăm incorectă politizarea subiectului şi nu comentăm declaraţiile respective”.

Campania  "Copiii LGBT în Școala Ta" se va desfășură pe parcursul lunii noiembrie și va putea fi urmărită pe canalele de comunicare ale organizațiilor GENDERDOC-M și Centrul de Informare și Documentare privind Drepturile Copilului din Moldova şi ale comunității Platforma Copiilor.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter