Actualitate

Consulul General al României la Bălți, în vizită la Ungheni: ,,România va continua să sprijine comunitățile locale din RM pentru integrarea în UE”

post-img
România -- R. Moldova
Sursa foto: imagine simbol

Consulul General al României la Bălți, Petrișor Dumitrescu a întreprins o vizită de lucru în municipiul Ungheni și s-a întâlnit cu primarul orașului, Alexandru Ambros.

Potrivit nordnews.md, părțile au discutat despre proiectele bilaterale desfășurate cu administrațiile locale din România și determinarea de a continua dezvoltarea comunității locale prin parteneriate comune.

În același timp, s-a abordat și subiectul privind importanța cooperării între administrațiile publice locale, pentru cunoașterea bunelor practici europene și facilitarea realizării de proiecte, în special a celor cu impact major asupra vieții și sănătății populației, finanțate din fonduri europene.

întrevedere


Consulul General al României la Bălți a apreciat în mod deosebit, determinarea și eforturile pentru modernizarea municipiului Ungheni și încrederea locuitorilor în parcursul european al Republicii Moldova, prin aplicarea de bune practici moderne, cu consecințele firești privind prosperitatea populației și asigurarea condițiilor prielnice dezvoltării generațiilor viitoare.

Pe final, Petrișor Dumitrescu a reiterat faptul că România va continua să sprijine dezvoltarea comunităților locale din Republica Moldova pentru integrarea în marea familie europeană.

author-img_1

Svetlana Cojocaru

Reporter