Social

Cu numai câteva zile înainte de începerea noului an şcolar, familiile au intrat în febra cumpărăturilor

Cu numai câteva zile înainte de începerea noului an şcolar, familiile au intrat în febra cumpărăturilor

Au rămas câteva zile până la începerea noului an şcolar, aşa că părinţii au început deja cumpărăturile. Ghiozdane şi rechizite se găsesc, pentru toate gusturile şi toate buzunarele, la târgurile amenajate în Chişinău. Cei mai mulţi bani, totuşi, se cheltuie pe haine şi încălţăminte. În acest an, o familie poate scoate din buzunar între 5 şi 10 mii de lei pentru pregătirea unui elev.

ZFR

Cei mai mulţi dintre părinţi s-au plâns de preţurile mari pe care le-au găsit anul acesta la târgurile speciale organizate în Chişinău înainte de deschiderea anului şcolar. Aşa că unii au încercat să mai facă şi economie, acolo unde s-a putut. Şi comercianţii recunosc că preţurile sunt mai mari în acest an. Însă cei care vând haine se întrec în reduceri şi oferte.

DANIELA DANILOVA jurnalist TVR MOLDOVA: Pentru un set de zece caiete, de exemplu, părinții scot din buzunar între 80 și 150 de lei. Un pix este vândut în medie cu 8 lei, iar o agendă cu vreo 30 de lei. Până pe 10 septembrie, în toate sectoarele din Chişinău vor fi târguri ş‌colare la care părinţii pot găsi ghiozdane, rechizite, haine, încălţăminte dar ş‌i alte obiecte pentru copiii care merg la grădiniţă sau pentru elevi.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter