Actualitate

Un fragment de metal, ce pare a fi dintr-o rachetă militară, a fost găsit, lângă satul Hîrbovăţ, raionul Anenii Noi. Autoritățile au început o anchetă

Un fragment de metal, ce pare a fi dintr-o rachetă militară, a fost găsit, lângă satul Hîrbobăţ, raionul Anenii Noi. Autoritățile au început o anchetă

Un fragment de metal, ce pare a fi dintr-o rachetă militară, a fost găsit, astăzi, lângă satul Hîrbovăţ, raionul Anenii Noi. Obiectul a fost descoperit într-un iaz, la 25 kilometri de satul Chiţcani din regiunea transnistreană, acolo unde, zilele trecute, au mai fost găsite resturi ce par a fi dintr-o rachetă. Autoritățile au început o anchetă.

ZFR

ANGELINA UNGUREANU, jurnalist TVR Moldova: "La prânz, polițiștii au îngrădit zona unde a cazut bucata de metal, ce pare a fi parte dintr-o racheta. Iar accesul pe o lungime de aproape doi kilometri este restricționat atât pentru jurnaliști, cat și pentru locuitorii satului. Oamenii legii cercetează atent si perimetrul din jurul iazului, in apele caruia a fost descoperit fragmentul despre care se crede ca ar fi dintr-un proiectil. "

Sătenii spun că, luni noaptea, au auzit doua bubuituri puternice.

Poliția a fost alertată de către cel ce administrează iazul iar expertii au început imediat o anchetă.

Autoritățile nu au confirmat deocamdată dacă fragmentele provin de la o rachetă. Obiecte asemănătoare au fost descoperite şi în urmă cu două zile în urmă în satul Chiţcani, din regiunea transnistreană a Republicii Moldova.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter