Actualitate

Maramureș și Ungheni, acord de colaborare în domeniul comercial

post-img
cooperare

Peste 40 de companii din județul Maramureș și din Ungheni, care activează în domeniul agriculturii, IT, fabricarea de confecții metalice, în comerțul cu materiale de construcții, în turism, publicitate și sport s-au reunit la Baia Mare, în cadrul unei misiuni economice.

Antreprenorii de pe ambele maluri ale Prutului au discutat despre oportunitățile de afaceri din cele două regiuni, au promovat serviciile companiilor și au consolidat relațiile parteneriale prin stabilirea pentru anul 2023 a câtorva schimburi de experiență, vizite de lucru ori promovarea de mostre de produse în show-room-uri din Republica Moldova, potrivit InfoPrut.ro.

În cadrul evenimentului au fost organizate întâlniri Business-to-Business, iar președintele CCI Maramureș, Florentin-Nicolae Tuș și directorul Filialei Ungheni a CCI din R. Moldova, Dorin Budeanu, au semnat un acord de cooperare care va duce la dezvoltarea și diversificarea schimburilor comerciale, cooperarea economică bilaterală, dar și promovarea relațiilor economice între reprezentanții mediului de afaceri.

„S-au concretizat azi noi relații parteneriale, s-au pus bazele unor noi parteneriate de afaceri și din feed-back-ul transmis de colegii noștri din Ungheni, cu siguranță anul 2023 va aduce o misiune economică similară peste Prut”, a declarat Florentin-Nicolae Tuș, președintele CCI Maramureș.

După eveniment, câţiva reprezentanţi ai delegaţiei din R. Moldova au efectuat vizite de studiu la sediul companiilor locale, identificate ca potenţiali parteneri de afaceri.

author-img_1

Svetlana Cojocaru

Reporter