Actualitate

Poliția de Frontieră, alertată azi de existența mai multor obiecte de metal provenite cel mai probabil de la un proiectil. Rămășițele au fost găsite la patru kilometri de frontiera moldo-ucraineană

video

Bucăţi METALICE care ar proveni dintr-o rachetă militară au căzut pe un câmp din apropierea satului Lencăuţi, raionul Ocnița, la patru kilometri de frontiera cu Ucraina. Zona a fost SECURIZATĂ, iar la fața locului a inceput o anchetă a geniștilor, Poliţiei de Frontieră şi Procuraturii. Autorităţile sustin că nu există niciun pericol.

Obiectele de metal, provenind cel mai probabil de la un proiectil, au fost găsite de localnici care au alertat imediat Poliţia de Frontieră. Deocamdată nu se ştie când au căzut aceste resturi iar autoritățile refuză să ofere detalii.

Localnicii s-au obișnuit cu zgomotul proiectilelor. Nu este pentru prima dată când în Ocniţa cad fragmente de proiectil. Un incident a fost înregistrat şi în satul Naslavcea .

Reprezentanţii Procuraturii Generale susţin că, în funcţie de concluziile genistilor, se va decide dacă vor incepe o anchetă penala.

De la începutul invaziei Rusiei în Ucraina, pe teritoriul Republicii Moldova, inclusiv în regiunea transnistreană, au avut loc peste 15 incidente.

AU fost gasite fragmente de rachete și drone sau au fost violări ale spațiului aerian de către rachete rusești.

Cel mai recent caz a fost la începutul anului, când fragmente de dronă au fost descoperite de Poliția de Frontieră în apropierea localității Etulia- Vlădiceni, raionul Vulcănești, la aproximativ 500 de metri de linia frontierei moldo-ucrainene.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter