Social

IGSU desfășoară o campanie de prevenire a incendiilor înaintea sărbătorilor Pascale

post-img
IGSU desfășoară o campanie de prevenire a incendiilor înaintea sărbătorilor Pascale

IGSU a dat startul „Campaniei de prevenire a incendiilor și situațiilor de risc în perioada sărbătorilor Pascale”. Campania se va desfășura în toate raioanele țării, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, angajații IGSU vor comunica oamenilor și responsabililor din cadrul bisericii despre necesitatea respectării regulilor de siguranță și normelor antiincendiare pentru evitarea situațiilor de urgență în perioada sărbătorilor.

Specialiștii Inspectoratului atenționează oamenii despre regulile de securitate antiincendiară în timpul utilizării lumânărilor și a focului deschis în biserici și locuințe în „Noaptea Învierii”. Cetățenii sunt rugați să utilizeze cu prudență maximă focul deschis, lumânările și candelele, care trebuie să fie amplasate în locuri special amenajate.

De asemenea, în vederea prevenirii incendiilor se interzice suprasolicitarea circuitelor electrice prin conectarea mai multor consumatori decât cei prevăzuți pentru instalația respectivă. Sobele și coșurile de fum la biserici și mănăstiri trebuie să fie verificate. Totodată angajații IGSU menționează necesitatea dotării bisericilor cu mijloace de primă intervenție, iar încăperile trebuie să fie bine aerisite.

Potrivit salvatorilor, în cazul unei situații excepționale căile de evacuare trebuie să fie deschise cu scopul evacuării prompte a persoanelor. De asemenea, salvatorii atenționează oamenii despre riscul parcărilor neregulamentare în preajma lăcașelor de cult.

Activitățile de prevenire sunt organizate anual, în preajma sărbătorilor de Paști, având drept scop informarea și avertizarea enoriașilor, dar și a fețelor bisericești privind respectarea regulilor de securitate.

În acest an, în urma măsurilor de prevenție au fost instruite 3160 persoane responsabile și slujitori a lăcașelor de cult, fiind vizitate 1081 lăcașe de cult a diferitor confesiuni religioase.

Datele IGSU arată că în ultimii patru ani au fost înregistrate 29 de incendii, care au avut loc în lăcașele de cult.

author-img_1

Iuliana Adiaconiței

Reporter