Sport

Fotbalistul Ion Nicolaescu a cucerit primul trofeu alături de echipa Beitar Ierusalim

Fotbalistul Ion Nicolaescu a cucerit primul trofeu alături de echipa Beitar Ierusalim

Ion Nicolaescu a cucerit primul trofeu alături de echipa Beitar Ierusalim. Fotbalistul din Republica Moldova a triumfat în Cupa Israelului, și a contribuit cu un gol la victoria categorică a clubului său în finala competiției.

Atacantul Ion Nicolaescu a semnat prima reușită a confruntării cu Maccabi Netanya. Basarabeanul a finalizat pasă livrată de rusul Grigorii Morozov și a ajuns la 19 goluri bifate în actuala stagiune. Pe finalul partidei de aseară, Beitar Ierusalim și-a mărit avantajul prin Fred Friday și Yarden Shua, care au stabilit scorul de 3 la 0, iar echipa jucătorului din Republica Moldova și-a adjudecat Cupa Israelului.

Gruparea lui Ion Nicolaescu nu a cucerit niciun trofeu din 2009, așa că bucuria fanilor a fost mare. În timp ce fotbaliștii își primeau medaliile, sute de suporterii au invadat terenul și au întrerupt ceremonia de premiere. Jucătorii au fost nevoiți să continue petrecerea în vestiary.

Grație acestui succes, Beitar Ierusalim, care se poate lăuda, în prezent, cu 16 trofee în palmares, va juca în turul 2 din preliminariile Ligii Conferințelor. Ion Nicolaescu evolează pentru echipa din Israel din septembrie 2022.

Deocamdată, nu se cunoaște dacă basarabeanul va juca și în stagiunea următoare pentru clubul din Ierusalim. Pe piața de transferuri, fotbalistul din Republica Moldova este cotat la circa 600 de mii de euro.

author-img_1

Cristina Popescu

Reporter