Politic

Regatul Belgiei şi-a deschis ambasadă la Chişinău

Regatul Belgiei şi-a deschis ambasadă la Chişinău

Regatul Belgiei şi-a deschis ambasadă la Chişinău. La ceremonia de inaugurare a participat ministrul de Externe al Republcii Moldova, Nicu Popescu, şi omologul său din Regatului Belgiei, Hadja Lahbib, care efectuează o vizită de lucru în Republica Moldova. Deschiderea reprezentanţei diplomatice va impulsiona cooperarea bilaterală și multilaterală dintre cele două state.

NICU POPESCU ministrul de Externe al Republicii Moldova: „Astazi asistam la o etapa istorica în relatiile moldo-belgiene, deschidem ambasada Belgiei in RM. Fapt care ne va permite să consolidăm în continuare atât reţeaua noastră de relaţii bilaterale în toate domeniile.”

Cooperarea multilaterală între cele două state va avea un impact important asupra politicii externe a Republicii Moldova, susţine ministrul de Externe al Regatului Belgiei, Hadja Lahbib.

HADJA LAHBIB ministrul de Externe, Regatul Belgiei: „Deschiderea Ambasadei Belgiei la Chişinău va marca o nouă etapă în dezvoltarea relaţiile bilaterale. Va furniza o platformă pentru o mai mare implicare diplomatică şi va contribui la consolidarea schimbărilor noastre politice, dar şi în domeniul academic, cultural şi economic.”

În 2024, Belgia va prelua preşedinţia UE, iar ministrul de Externe belgian a reiterat sprijinul pentru parcursul european al Republicii Moldova.

HADJA LAHBIB ministrul de Externe, Regatul Belgiei: „Belgia, ca ţară istoric fondatoare a UE, este gata să vă însoţească pe tot parcursul acestui drum şi să împărtăşească din experienţa sa.”

Belgia este al 14 investitor în Republica Moldova. A fost anunţată lansarea a cinci proiecte implementate cu sprijinul Belgiei. Până acum, Ambasada Belgiei în Republica Moldova a avut reședința la București.

author-img_1

Cristina Popescu

Reporter