Social

''România este patria mea". De Ziua Naţională a României, drapelul este arborat la casele oamenilor, în semn de mândrie şi unitate

''România este patria mea"
Sursa video: TVR MOLDOVA

Purtat în inimi și la piept, tricolorul este un simbol al libertății pentru basarabeni. De Ziua Naţională a României, drapelul este arborat la casele oamenilor, în semn de mândrie şi unitate. Românii din Republica Moldova spun că istoria nu trebuie uitată şi e de datoria fiecăruia să transmită tinerei generaţii spiritul românesc.

Pe Vasile Apreutesei îl putem vedea la fiecare eveniment cultural organizat la Soroca în straie naționale purtînd tricolorul la piept. Locuiește în apropierea Cetății Soroca nu uită niciodată ca în dimineaţa de 1 decembrie să arboreze tricolorul. În casa părintească a fost crescut în spirit românesc. Aşa a trăit și el, cu dorul şi speranța reîntregirii României Mari.

VASILE APREUTESEI, locuitor, Soroca: "De dimineaţă pe 1 decembrie arborez drapelul şi merg la biserică pentru a mă ruga pentru cei care au pus umărul la infăptuirea Marii Uniri. O să mergem în coloană la Stoicani la Cimitirul Eroilor Români pentru a depune un buchet de flori pentru cei care s-au jertfit pentru reintregirea ţării."

Acasă Vasile Apreutesei și-a instalat şi un panou informativ despre Dacia străbună. Își dorește ca cei care vizitează Cetatea Soroca să ştie că acolo începe România.

VASILE APREUTESEI, locuitor, Soroca: "Am arborat să vadă lumea cine suntem, să vadă tinerii, în şcoli trebuie de educat şi învăţat istoria corectă, să vadă+ cine sunt strămoşii noştri şi încotro tindem." "Trăiască, trăiască şi infloreacsă, Moldova, Ardealul şi Ţara Românească!"

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter