Actualitate

S-a dansat Hora Unirii la nordul Republicii Moldova, de Ziua Naţională a României

S-a dansat Hora Unirii la nordul Republicii Moldova, de Ziua Naţională a României

S-a dansat Hora Unirii, la nordul Republicii Moldova, de Ziua Naţională a României. La evenimentul organizat de Consulatul General al României la Bălţi, un grup de tineri a susţinut un recitat de cântece patriotice, iar mai multe personalităţi au vorbit despre valori istorice şi românism.

Au dat mână cu mână cei cu inima română, la recepţia organizată, la Bălţi, de Consulatul General al României.

Consulul general al României la Bălţi, Excelenţa Sa, Petrişor Dumitrescu, a vorbit despre rolul diplomaţiei, a oamenilor de cultură şi a clasei politice în dezvoltarea comunităţilor locale.

EXCELENŢA SA PETRIŞOR DUMITRESCU, consulul general al României la Bălţi: „Nordul Republicii Moldova susţine consolidarea domeniilor care prezintă potenţialul dezvoltării, realizării de proiecte, în special a celor cu impact pozitiv major asupra vieţii şi sănătăţii populaţiei”.

Printre invitaţi au fost personalităţi din diverse domenii de pe ambele maluri ale Prutului.

Îmbrăcaţi în straie de sărbătoare şi cu tricolorul în mâini, un grup de tineri a susţinut un recital de poezie şi muzică populară.

NORINA TĂNASE, director, Teatrul Naţional ,,Vasile Alecsandri", Bălţi: E o zi specială pentru noi, românii de la Bălţi şi pentru noi, echipa Teatrului Naţional, promotorii dramaturgiei româneşti. Fiindcă la Bălţi se montează piese româneşti”.

PREASFINȚITUL ANTONIE, episcop de Bălți: „Această zi este ca o lecţie, din care trebuie să învăţăm că unitatea este mai presus decât celelalte valori pe care le mărturisim noi zi de zi. Unitate înseamnă prosperitate, binecuvântare, belşug, fericire”.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter