Cultură

Avanpremiera filmului "Omul fără linia vieții", colaborare cinematografică între actorii din Republica Moldova şi România, a avut loc la Chişinău

Avanpremiera filmului "Omul fără linia vieții", colaborare cinematografică între actorii din Republica Moldova şi România, a avut loc la Chişinău

O nouă colaborare cinematografică între actorii din Republica Moldova şi România. Vorbim despre lungmetrajul "Omul fără linia vieții", în regia Adrianei Vasilcov. Avanpremiera a avut loc la Chişinău şi a adunat protagoniştii filmului, familiile acestora şi oameni de cultură.

Lungmetrajul ne relatează drama lui Ionel Sporea, românul care a inventat lansatorul automat de mingi de tenis de masă. Acesta devine vedetă în lumea sportului la mijlocul anilor "80, însă regimul Ceauşescu îl trimite după gratii pentru trădare de Patrie. A venit la lansarea de la Chişinău şi spune că filmul i-a răscolit multe emoţii.

SINCRON IONEL SPOREA, scriitor, corealizator film: „Eu am scris romanul întâi, când am fost pe platoul de filmare, am mai trecut o dată. Am fost zi de zi aici, am văzut, am retrăit. Dar parcă nimic nu se compară cu momentul când eşti în sală. E copleşitor.. Eu am plâns ca un copil şi voi plânge şi în seara asta”:

Premiera internaţională a filmului "Omul fără linia vieţii" a avut loc la SUA, unde a luat trei premii în cadrul "Hollywood Florida Film Festival". La realizarea lungmetrajului au participat aproape 300 de actori de pe cele două maluri ale Prutului.

ADRIANA VASILCOV, regizoare film: „Aş vrea doar ca oamenii să se simtă bine, să aprecieze filmul, să înţeleagă despre ce este filmul, să avem spectatori în cinematografe pentru că acesta este scopul primordial care îl avem. S-a muncit foarte mult. Sunt 2-3 ani de scenariu, sunt 26 de zile de filmare în 3 sezoane diferite”.

EUGENIA ŞERBAN, actriţă, România: „În primul rând e primul film pe care îl fac la Chişinău. A fost una din cele mai frumoase surprize pe care le-am avut în viaţa mea. Abia aştept următorul proiect cu Adriana şi sper şi cu alţi regizori, de ce nu. Pentru că voi încă v-aţi păstrat candoarea pe care noi, la Bucureşti am pierdut-o demult în acest domeniu”:

ALINA RUSU, actriţă, Republica Moldova: „Am emoţii foarte mari în această seară pentru că am jucat un rol, un rol foarte greu. Pentru mine a fost mega greu acest rol. Veţi vedea. Şi aşteptările mele sunt ca lumea să savureze şi să aprecieze munca pe care am făcut-o cu întreaga echipă”.

Filmul va putea fi urmărit pe marile ecrane din Republica Moldova şi România începând cu 30 noiembrie.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter