Justiție

Procurorii cer eliberarea şi plasarea sub control judiciar pentru fosta poliţistă care a urcat beată la volan şi a provocat un accident cu un mort și doi răniți, la Sângera

video

Procurorii cer eliberarea şi plasarea sub control judiciar pentru o fostă poliţistă care a urcat beată la volan şi a provocat un accident cu un mort și doi răniți. Avocații victimelor condamnă insă decizia procurorul şi susţin că se încalcă procedurile. Decizia din sedinţa de judecată de azi a fost amânată până pe 25 ianuarie.

Fosta poliţistă de patrulare a fost adusă azi în fața judecătorilor.

„De ce ați urcat băută la volan?”

SVETLANA URSU, mama victimelor: „Ea se uita în podea. Eu nici n-am văzut un regret, măcar cât de simplu. Să se facă dreptate, dar încă e sub semnul întrebării. E în şedinţă, dar moralul e la pământ., Mă strădui cât pot, dra greu îmi reuşeşte.”

Fosta polițistă își recunoaște vina şi a anunțat prin avocat că nu intenţionează să se eschiveze de la judecată sau să influenţeze martorii și de aceea a cerut să fie eliberată din penitenciar pentru că arestul preventiv expiră pe 26 ianuarie.

VLADIMIR SEVERIN, procurorul de caz: „Probatoriu la prezenta cauză penală, procurorii consideră că a fost legal administrat. Este pertinent cauzei şi e destul pentru a demonstra fapta încriminată inculpatei. Că dumneaei intenţionează să influenţeze martorii sau să contibuie la distrugerea probatoriului acumulat, eu informaţii despre asemenea circumstanţe nu deţin.”

Cererea a stârnit revoltă în rândul victimelor care cer ca învinuita să rămână după gratii.

OXANA IVANOV, avocatul victimei: „În cazul dat, considerăm că prea devreme cumva procurorul neavând careva constrângeri al faptului că inculpata se va prezenta sau că nu va influienţa cumva martorii reieşind din situaţia că ultima este colaborator al Inspectoratului de Poliţie ridică pentru noi foarte mari semne de întrebare.”

Accidentul s-a produs la sfârşitul lunii august 2023, în comuna Sângera.  Poliţista de patrulare a urcat la volan sub influența alcoolului şi a accidentat mortal o tânără şi a rănit alte doua fete minore. Alcoolemia era de aproape patru ori peste norma admisibilă. Dacă va fi gasită vinovată, fosta politistă risca până la opt ani de închisoare.

author-img_1

Svetlana Carțîn

Reporter