Actualitate

VIDEO/UPDATE. Poliția: A fost asigurată în condiții de maximă siguranță detonarea încărcăturii explozive depistate la Vulcănești

VIDEO/UPDATE. Poliția: A fost asigurată în condiții de maximă siguranță detonarea încărcăturii explozive depistate la Vulcănești

Polițiștii au asigurat în condiții de maximă siguranță detonarea încărcăturii explozive depistate la Vulcănești.

În contextul cercetării aprofundate la locul unde au fost depistate piese componente ale unei drone de tip Shahed, colegii noștri din cadrul Secției tehnico- explozive a Poliției au depistat partea de luptă a acesteia care conținea circa 50 de kg de substanță explozivă, informează Poliția.

Polițiștii au asigurat dezamorsarea și strângerea tuturor părților componente ale rămășițelor dronei, iar în următoarele ore vor asigura în condiții sigure detonarea încărcăturii explozive depistate.

Potrivit Poliției, din momentul depistării acestor fragmente și până la finalizarea cercetării la fața locului, tot perimetrul a fost securizat și asigurată siguranța publică.

Ieri, în zona frontierei moldo-ucrainene, în apropierea localității Etulia, raionul Vulcănești, au fost depistate fragmente de dronă de tip „Shahed", transmite un comunicat al Poliției Republicii Moldova.

author-img_1

Svetlana Carțîn

Reporter