Justiție

Ion Munteanu va depune, mâine, jurământul în funcția de procuror general

post-img
Procurorul general interimar, Ion Munteanu

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a semnat decretul de numire în funcție a procurorului general, Ion Munteanu, potrivit unui comunicat de presă oferit de Procuratura Generală care a invitat reprezentanții mass-media la ceremonia solemnă în cadrul căreia noul procuror general va depune jurământul de învestire în funcție.

"Ceremonia va include depunerea jurământului de către Procurorul General, urmată de alocuțiunile Președintei, Procurorului General și altor invitați", se arată în mesajul Procuraturii Generale.

Actualul procuror general interimar, Ion Munteanu, a câştigat concursul pentru funcţia de Procuror General.

Ion Munteanu şi-a început cariera în procuratură în 2006. Unul dintre dosarele de rezonanţă gestionate de el a fost cel al licitaţiilor trucate pentru aprovizionarea cu produse alimentare a grădiniţelor din Chişinău.

El a fost şi subiectul unei investigaţii a Ziarului de Gardă, care a scris despre averea magistratului şi casa în care locuieşte şi care ar fi fost donată de socrii săi. În 2022, Ion Munteanu a fost numit procuror general interimar.

Pentru funcţia de Procuror General au luptat şi șeful adjunct de la Procuratura Anticorupție, Octavian Iachimovschi, care a obținut 8,80 puncte, dar şi procurorul anticorupție Alexandru Cernei, care a primit 7,92 puncte.

Aceştia pot contesta rezultatele concursului în cel mult 10 zile, la Curtea Supremă de Justiţie.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter